Zorgverzekering toelichting

Apps

Relevante apps over voeding en gezondheid

 

Balansdag

Uitgever: Voedingscentrum. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 1,5 ster. Taal: Engels

Omschrijving: Inspiratie voor een Balansdag-diner. Geef aan of je vlees, vis of vegetarisch wilt eten en de app komt met een recept.

 

BuikBuddy

Uitgever: MSD (Merck Sharp Dohme Corp.) Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 3,5 sterren. Taal: Nederlands

Omschrijving: Hulpmiddel voor mensen met de chronische darmziekten de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Naast een uitgebreid medisch dagboek waarin patiënten hun ziekteverloop kunnen monitoren en medicatieherinneringen kunnen instellen, bevat deze app ook een vertaalmodule voor de meest voorkomende klachten in een groot aantal talen, als ook een toiletvoorrangskaartje.

 

BVcom

Uitgever: Kleintjesconsult. Kosten: € 0,99. Klantbeoordeling: 4- sterren. Taal: Nederlands

Omschrijving: Toegang tot informatie, foto's, columns en artikelen van borstvoeding.com, de website van Kenniscentrum Borstvoeding. Informatie over borstvoeding voor moeders en gezondheidswerkers.

 

CalorieTeller

Uitgever: FatSecret. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 3,5 sterren. Taal: Nederlands

Omschrijving: CalorieTeller helpt u informatie en voedingswaarden te vinden m.b.t. de voedingsmiddelen die u dagelijks eet. Daarnaast blijft u op de hoogte van uw eigen maaltijd-, activiteiten- en gewichtspatroon.

 

Diapp

Uitgever: Unit040 Ontwerp. Kosten: € 2,99. Klantbeoordeling: 3,5 sterren. Taal: Engels

Omschrijving: Berekent de koolhydraten en spuit-indicatie voor maaltijden. Je kunt zelf je maaltijd(en) samenstellen uit een lijst van meer dan 950 producten, en zelf producten aan deze lijst toevoegen!

 

Eetmeter

Uitgever: Voedingscentrum. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: onbekend. Taal: Nederlands

Omschrijving: De Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt.

 

Etikettenwijzer

Uitgever: Voedingscentrum. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: onbekend. Taal: Nederlands

Omschrijving: Met de Etikettenwijzer weet je wat je koopt. Tevens alle e-nummers op een rij, informatie over wat een keurmerk betekent en wat er op een etiket moet staan. Zo kun je bewuster beslissen wat je koopt.

 

Fitbit

Uitgever: Fitbit, Inc.. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 3,5 sterren. Taal: diverse maar geen Nederlands

Omschrijving: Gebruikers kunnen gegevens opslaan over hun voedingspatroon, gewicht, beweging en hun slaap. Hiermee kunnen zij zich een beeld vormen van hun conditie. Met doelstellingen en communicatie met andere gebruikers.

 

GezondGroeien

Uitgever: Voedingscentrum. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 1,5 sterren. Taal: Nederlands

Omschrijving: Antwoord op vragen over gezonde voeding tijdens zwangerschap en voor je kind. Veel relevante tips, weetjes en recepten. Ook kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen.

 

iGrow app

Uitgever: TNO. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 4 sterren. Taal: Engels

Omschrijving: Zien hoe je kind (van 0 tot 18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of je kind overgewicht heeft. Tips over gezond eet-, beweeg- en slaapgedrag, zodat je jouw kind kunt helpen bij het behouden van een gezond gewicht.

 

Questionmark

Uitgever: Questionmark. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: onbekend. Taal: Nederlands

Omschrijving: Scan de barcode en bekijk hoe duurzaam het product is. Questionmark doet onafhankelijk onderzoek naar producten in de supermarkt en scoort producten op: volksgezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn.

 

Runkeeper

Uitgever: FitnessKeeper, Inc.. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 4,5 sterren. Taal: Nederlands

Omschrijving: Volg je hardlooptrainingen, je wandelingen, fietsritten, trektochten en nog veel meer via de GPS in je iPhone.

 

Snack500

Uitgever: Food-data. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: 4,5 sterren. Taal: Nederlands

Omschrijving: Checkt 500 snacks en snoep op calorieën, suikers of vetten.

 

UControl Weight

Uitgever: Umenz. Kosten: gratis. Klantbeoordeling: onbekend. Taal: Nederlands

Omschrijving: De gebruiker krijgt inzicht in eetgewoontes, voedingsmiddelenkeuzes en de effecten daarvan op het lichaamsgewicht.