Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om bloedarmoede tegen te gaan of mogelijk zelfs te genezen.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat in hoofdlijnen de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel bloedarmoede. Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 76 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Bloedarmoede

1.2   Behandeling

   1.2.1   Wanneer is er sprake van bloedarmoede?

   1.2.2   Oorzaken bloedarmoede

1.3   Gevarieerde voeding

1.4   Voedingsstoffen

   1.4.1   IJzer

   1.4.2   Foliumzuur

   1.4.3   Vitamine B12

   1.4.4   Vitamine C

   1.4.5   Oxaalzuur, fytinezuur en polyfenolen

   1.4.6   Het kiezen van de juiste voeding

1.5   Risicogroepen

   1.5.1   Vrouwen gedurende de menstruatie

   1.5.2   Zwangere en zogende vrouwen

   1.5.3   Mensen blootgesteld aan langdurig bloedverlies

   1.5.4   Vegetariërs en veganisten

   1.5.5   Bij het volgen van een dieet

1.6   Supplementen

   1.6.1   IJzertabletten

   1.6.2   Multivitamine

1.7   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans, -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

   2.1.4   Energiebehoefte in het weekmenu

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10 Vlees

   3.2.11 Vis, schaal- en schelpdieren

   3.2.12 Vleesvervangers

   3.2.13 Ei

   3.2.14 Kruiden

   3.2.15 Olie en vetten

   3.2.16 Jus

   3.2.17 Saus

   3.2.18 Warme maaltijd

   3.2.19 Nagerechten

   3.2.20 Tussendoortjes

   3.2.21 Snacks

   3.2.22 Dranken

   3.2.23 Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade, sperziebonen, mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met ossenhaaspuntjes

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige