Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen hoe u brandend maagzuur zoveel mogelijk kunt tegengaan of verhelpen.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel brandend maagzuur (reflux). Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 77 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

 

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Brandend maagzuur

1.2   Maagzuur

   1.2.1   Werking van het maagdarmstelsel

   1.2.2   De functies van maagzuur

1.3   Brandend maagzuur

   1.3.1   De oorzaken van brandend maagzuur

   1.3.2   Klachten bij brandend maagzuur

   1.3.3   De diagnose brandend maagzuur

1.4   Eten bij brandend maagzuur

   1.4.1   Een gezond gewicht

   1.4.2   Obstipatie

   1.4.3   Kleine porties

1.5   Welke producten kunt u beter vermijden?

   1.5.1   Koolzuurhoudende dranken

   1.5.2   Zure producten

   1.5.3   Sterke kruiden, specerijen en producten

   1.5.4   Thee, koffie en alcohol

   1.5.5   Vetrijke producten

   1.5.6   Kauwgom

   1.5.7   Cacao

1.6   Welke producten?

1.7   Medicijnen

   1.7.1   Maagzuurbinders

   1.7.2   Maagzuurremmers

   1.7.3   Maagzuurbeschermers

   1.7.4   Prokinetica

1.8   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans en -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

   2.1.4   Energiebehoefte in het weekmenu

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Variëren

   3.1.3   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10  Vlees

   3.2.11  Vis

   3.2.12  Vleesvervangers

   3.2.13  Ei

   3.2.14  Kruiden

   3.2.15  Olie en vetten

   3.2.16  Jus

   3.2.17  Saus

   3.2.18  Warme maaltijd

   3.2.19  Nagerechten

   3.2.20  Tussendoortjes

   3.2.21  Snacks

   3.2.22  Dranken

   3.2.23  Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade, sperziebonen, mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met kip

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige