Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen hoe u de negatieve effecten van colitis ulcerosa zoveel mogelijk kunt tegengaan of compenseren en de kans op een opvlamming kunt verkleinen.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel colitis ulcerosa. Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 80 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Colitis ulcerosa

1.2   Voeding bij colitis ulcerosa

   1.2.1   Eten tijdens een OPVLAMMING

   1.2.2   Eten tijdens REMISSIE

1.3   Regelmaat

1.4   Vaak voorkomende tekorten

   1.4.1   β-caroteen

   1.4.2   Vitamine C

   1.4.3   Vitamine B12

   1.4.4   IJzer

   1.4.5   Magnesium

1.5   Onvoldoende voedingsinname

   1.5.1   Eiwit

1.6   Medicijngebruik

   1.6.1   Botontkalking

   1.6.2   Overmatige honger

1.7   Stress en ontspanning

1.8   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans en -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10  Vlees

   3.2.11  Vis

   3.2.12  Vleesvervangers

   3.2.13  Ei

   3.2.14  Kruiden

   3.2.15  Olie en vetten

   3.2.16  Jus

   3.2.17  Saus

   3.2.18  Warme maaltijd

   3.2.19  Nagerechten

   3.2.20  Tussendoortjes

   3.2.21  Snacks

   3.2.22  Dranken

   3.2.23  Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade, sperziebonen, mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met kip

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige