Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om hoge bloeddruk tegen te gaan of te verlagen.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel hoge bloeddruk (hypertensie). Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 84 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Hoge bloeddruk

1.2   Oorzaken, gevolgen en behandeling

1.3   Gezonde voeding bij een hoge bloeddruk

   1.3.1 Groenten en fruit

1.4   Zout

   1.4.2   Het herkennen van zoutrijke producten

1.5   Het op smaak brengen van eten zonder zout

   1.5.1   Aardappels, pasta en rijst

   1.5.2   Groente

   1.5.3   Vlees en vis

1.6   Vetten in de voeding

1.7   Glycyrrhizinezuur en alcohol

   1.7.1   Glycyrrhizinezuur

   1.7.2   Alcohol

1.8   Leefstijl bij een hoge bloeddruk

   1.8.1   Gewicht

   1.8.2   Beweging

   1.8.3   Stress

   1.8.4   Stoppen met roken

1.9   Medicatie

   1.9.1   Diuretica (plastabletten)

   1.9.2   ACE -remmers en angiotensine-II-blokkers

1.10   Bijzondere situaties

   1.10.1 Vakantie

   1.10.2 Uit eten

1.11   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans en -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10 Vlees

   3.2.11 Vis

   3.2.12 Vleesvervangers

   3.2.13 Ei

   3.2.14 Kruiden

   3.2.15 Olie en vetten

   3.2.16 Jus

   3.2.17 Saus

   3.2.18 Warme maaltijd

   3.2.19 Nagerechten

   3.2.20 Tussendoortjes

   3.2.21 Snacks

   3.2.22 Dranken

   3.2.23 Alcoholische dranken

   3.2.24 Producten met Glycyrrhizinezuur

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade, sperziebonen en mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met kip

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige