Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om hoog cholesterol tegen te gaan of te verlagen.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel hoog cholesterol (hypercholesterolemie). Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 88 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

 

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Hoog cholesterol

1.2   Diagnose en behandeling

   1.2.1   Symptomen

   1.2.2   Cholesterolwaarden

   1.2.3   Rol diëtist

   1.2.4   Medicatie

1.3   Risicofactoren hoog cholesterol

   1.3.1   Overgewicht

   1.3.2   Erfelijkheid

   1.3.3   Diabetes mellitus

   1.3.4   Traag werkende schildklier

1.4   Voeding bij een hoog cholesterol

   1.4.1   Gezonde voeding

1.5   Voedingsstoffen bij hoog cholesterol

   1.5.1   Cholesterol

   1.5.2   Vet

   1.5.3   Voedingsvezel

   1.5.4   Zout

   1.5.5   Overige aandachtspunten

   1.5.6   Gezond uit eten

   1.5.7   Tussendoortjes

1.6   Leefstijlfactoren

   1.6.1   Gewicht

   1.6.2   Beweging

   1.6.3   Roken

   1.6.4   Alcohol

   1.6.5   Stress

1.7   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans, -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

   2.1.4   Energiebehoefte in het weekmenu

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10 Vlees

   3.2.11 Vis

   3.2.12 Vleesvervangers

   3.2.13 Ei

   3.2.14 Kruiden

   3.2.15 Olie en vetten

   3.2.16 Jus

   3.2.17 Saus

   3.2.18 Warme maaltijd

   3.2.19 Nagerechten

   3.2.20 Tussendoortjes

   3.2.21 Snacks

   3.2.22 Dranken

   3.2.23 Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 PRAKTISCHE TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade, sperziebonen, mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met kip

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige