Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om osteoporose en osteopenie tegen te gaan of te vertragen.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat in hoofdlijnen de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel osteoporose (botontkalking) en osteopenie (zijnde de voorfase). Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 80 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Osteoporose (botontkalking)

1.2   Oorzaak en gevolg osteoporose

   1.2.1   Oorzaak

   1.2.2   Risicofactoren

   1.2.3   Gevolgen

1.3   Diagnose en behandeling

   1.3.1   Diagnose

   1.3.2   Behandeling

1.4   Gezonde voeding

1.5   Voedingsstoffen bij osteoporose

   1.5.1   Calcium

   1.5.2   Vitamine D

   1.5.3   Eiwit

   1.5.4   Vitamine K

1.6   Voedingsstoffen waar u voorzichtig mee moet zijn

   1.6.1   Natrium

   1.6.2   Cafeïne

   1.6.3   Oxaalzuur

1.7   Voedingssupplementen

   1.7.1   Calciumtabletten

   1.7.2   Vitamine D suppletie

1.8   Levensstijl bij osteoporose

   1.8.1   Gewicht

   1.8.2   Beweging

   1.8.3   Roken

   1.8.4   Alcohol

   1.8.5   Geneesmiddelen

1.9   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans en gemiddelde energiebehoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

   2.1.4   Energiebehoefte in het weekmenu

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10 Vlees

   3.2.11 Vis

   3.2.12 Vleesvervangers

   3.2.13 Ei

   3.2.14 Kruiden

   3.2.15 Olie en vetten

   3.2.16 Jus

   3.2.17 Saus

   3.2.18 Warme maaltijd

   3.2.19 Nagerechten

   3.2.20 Tussendoortjes

   3.2.21 Snacks

   3.2.22 Dranken

   3.2.23 Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade met sperziebonen en mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met kip

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige