Waar DietCetera voor staat

Over ons

DietCetera helpt om mens en voeding beter op elkaar af te stemmen.

Op onze site laten we voor honderden voedingsdoelen zien wat voeding voor u kan betekenen. Voor een groeiend aantal voedingsdoelen hebben we toepasselijke voedingsadviezen voor u uitgeschreven. Voor het merendeel van de voedingsdoelen staan onze diëtisten gereed om u individueel te adviseren en te begeleiden.

 

Onze diëtisten zijn mede geselecteerd op specialisme binnen het diëtistenvak. Door onze digitale aanpak maakt het niet uit waar u of de diëtist specialist zich bevindt om begeleiding te geven. De schriftelijke adviezen zijn in het Nederlands maar de consulten (begeleiding) kunnen in het Nederlands en Engels worden gedaan.

 

DietCetera …

  • helpt u bij het bereiken en behouden van uw voedingsdoelen.
  • verleent haar diensten met diëtisten. Diëtisten zijn personen die een vierjarige paramedische HBO (Bachelor) opleiding Voeding en Diëtetiek met succes hebben afgerond. De diëtisten van DietCetera zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).
  • werkt met een team van gespecialiseerde diëtisten. Wij zorgen dat u onze specialisten, vanuit elke locatie en op vele tijdstippen, kunt benaderen.
  • is van mening dat eHealth (digitale zorg) een belangrijke bijdrage geeft aan het betaalbaar houden van de zorg, zonder concessies te doen aan kwaliteit. eHealth is het toepassen van informatie- en communicatietechnologie (ICT) ter verbetering van de gezondheidszorg.

  • gaat er van uit dat de gemiddelde mens goed in staat is te kiezen welke vorm van dienstverlening bij hem of haar past. Onze diëtisten blijven echter altijd alert op mogelijke afwijkende keuzes van onze cliënten.

  • haar diensten zijn tijd- en plaatsonafhankelijk. U bepaalt waar en wanneer u contact wil met uw diëtist. Of dat nu uit Antwerpen, Rotterdam, Willemstad, New York of Peking is. Een telefoon, computer, internet of een meegekregen document helpt dan erg goed.

 

 

 

Onze naam

  • Een dieet is een aangepast voedingspatroon. Afvallen is slechts één van de honderden dieetsoorten, vegetarisch eten een andere. In Nederland en België gebruikt men het woord dieet. Internationaal wordt het woord diet (dus met één "e" minder) gebruikt.
  • Et cetera is Latijn voor "en andere dingen" of "enzovoorts".
  • DietCetera biedt een breed dienstenscala betreffende honderden verschillende voedingsaanpassingen (diëten).
  • De naam DietCetera is een combinatie van “diet” en “et cetera”. Een naam die verwijst naar een "dieet" en naar "meer" vonden wij passend. We spreken het zelf uit op de internationale wijze (phonetisch: dai-at-zetera).