Overige games

Overige games

Een appplied game is een spel (dus in principe leuk) met een nuttig karakter. Dat kan een informatief of leerdoel zijn maar ook als motivator. Deze games zijn gericht op diverse doelgroepen en leeftijden (dus ook voor volwassenen).

 

We hebben slechts twee Nederlandse overige (voedings)games voor u gevonden, de overigen zijn in het Engels.

 

Vetfit!

Vetfit is een game voor kinderen om te leren gezond eten en genoeg te bewegen. In de game maakt de speler een avatar (representatie van de speler in de virtuele wereld) aan, waarvoor de speler voor de gehele dag een menu moet samenstellen. Dit menu moet gevarieerd en gezond zijn, maar de avatar moet natuurlijk wel blij zijn, dus af en toe een reep chocolade of een avondje gamen moet de speler ook inplannen.

http://www.lekkerbelangrijk.nl/vetfit/game/index.html
Na-aapje gaat gamen

Na-aapje gaat gamen is een game waarin de speler een springend aapje moet voederen om zijn energie op pijl te houden, dus om te blijven springen. De speler moet na-aapje groentes voeren omdat hij andere dingen niet lust, en als hij een banaan vindt krijgt hij superkrachten!

http://spele.nl/na-aapje-spel/
Best Served Cold

Eenvoudig platformspel waarbij de speler met pijltjes een robotje bestuurt en op de spatiebalk kan springen. Het doel is om gezonde voedingsproducten te verzamelen, op ongezonde dingen te springen en daarmee het einde te bereiken, wat afgebeeld is als picknickmand. De spelniveaus zijn in verschillende voedingsgroep thema’s afgebeeld, zoals fruit en taart, brood en koek et cetera. Geschikt voor de leeftijd 4 tot en met 10 jaar.

http://www.texasheartinstitute.org/ProjectHeart/Kids/Play/Health_Games_Best_Serv...
Nutrition Match

Een steeds moeilijk wordende geheugenspel, waarbij de speler niet dezelfde plaatjes moet vinden, maar het plaatje van het product moet verbinden met de juiste productgroep waar het invalt. Op deze manier moet de speler proberen zover mogelijk te komen en een hoge score te behalen. Geschikt voor alle leeftijden.

http://www.texasheartinstitute.org/ProjectHeart/Kids/Play/Health_Games_Nutrition...