PERSBERICHT: Buitenland dieet lactose intolerantie

Persbericht

 

Rotterdam, 2 mei 2016

 

Lactose intolerant; nu makkelijker naar buitenland

Diëtistenorganisatie DietCetera introduceert het ‘buitenland dieet’ voor mensen die lactose intolerant zijn. Dit is een duidelijke en uitgebreide lijst van voedingsmiddelen welke niet, met enige mate of juist wel geconsumeerd mogen worden. De betreffende producten worden vermeld in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Ideaal voor mensen die met een dergelijk voedingsprobleem naar het buitenland gaan. Bij aanvang alleen voor mensen met een lactose intolerantie. Maar buitenland diëten voor andere voedingsallergieën en intoleranties volgen.

 

Volgens schattingen zijn in Nederland 1,6 miljoen mensen, in meer of mindere mate, lactose intolerant. Lactose staat ook wel bekend als melksuiker. Sommigen van deze groep kunnen wel een kleine hoeveelheid lactose eten of drinken zonder last te krijgen. Anderen krijgen bij de geringste inname al problemen. Het buitenland dieet is geschikt voor beide groepen.

 

Living document

Er komen dagelijks nieuwe voedingsproducten op de markt. Ook komen er regelmatig wijzigingen in de samenstelling van voedingsproducten of verschillen deze per land. Daarnaast kunnen er per regio andere kreten worden gehanteerd. Kijk bijvoorbeeld naar het Waals, wat op diverse vlakken afwijkt van het Frans uit Frankrijk. DietCetera verwerkt mede daarom actief de feedback van degenen welke in het buitenland met het buitenland dieet hebben gewerkt. Hiervoor zal de lijst frequent worden aangepast.

 

Verkrijgen buitenland dieet

Via de website van DietCetera (www.dietcetera.nl) is het buitenland dieet te bestellen voor € 9,95. Na de bestelling wordt het document als e-mail bijlage naar de cliënt gemaild. Daarna kan de cliënt deze digitaal opslaan en/of printen.

Directeur Leo Vuijst: “Het hebben van een voedingsprobleem stopt niet bij de landsgrens. Wij helpen mensen met een lactose intolerantie makkelijker te reizen.”

02
mei
2016

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

* Deze velden graag invullen om verder te gaan.

CAPTCHA
Deze vraagstelling is om automatische mail en/of spamrobots tegen te gaan.