Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om de negatieve effecten van een trage schildklier (hypothyreoïdie) zoveel mogelijk tegen te gaan of te verminderen. Heeft u geen schildklier meer door bijvoorbeeld een operatieve verwijdering, of werkt u schildklier in het geheel niet meer, dan is uw voedingsplan voor u helaas niet geschikt.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel te trage schildklier (hypothyreoïdie). Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 82 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Trage schildklier (hypothyreoïdie)

1.2   Klachten en symptomen

1.3   Gezond gewicht met gezonde voeding

   1.3.1   De Schijf van Vijf

   1.3.2   Een gezond gewicht bereiken

1.4   Belangrijke voedingsstoffen en voedingsmiddelen

   1.4.1   Tyrosine

   1.4.2   Jodium

   1.4.3   Zink

   1.4.4   B-vitamines

   1.4.5   Vitamine D

   1.4.6   Vitamine B12 tekort

   1.4.7   Selenium

   1.4.8   Sojaproducten

1.5   Verslechtering van de schildklier

1.6   De stofwisseling aanwakkeren

   1.6.1   Regelmaat

   1.6.2   Ontbijten

   1.6.3   Kruiden

   1.6.4   Vocht

   1.6.5   Koffie

   1.6.6   Sport en beweging

1.7   Stress en ontspanning

1.8   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans en -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen Aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10  Vlees

   3.2.11  Vis

   3.2.12  Vleesvervangers

   3.2.13  Ei

   3.2.14  Kruiden

   3.2.15  Olie en vetten

   3.2.16  Jus

   3.2.17  Saus

   3.2.18  Warme maaltijd

   3.2.19  Nagerechten

   3.2.20  Tussendoortjes

   3.2.21  Snacks

   3.2.22  Dranken

   3.2.23  Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Lauwwarme tonijnsalade, sperziebonen, mais

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met kip

   4.1.4   Vispannetje met linzen en paprika

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige