Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om zo goed en gezond mogelijk vegetarisch te eten.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel vegetarisme. Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 88 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

 

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Vegetarisme

1.2   Kiezen voor een vegetarische leefwijze

1.3   Gezondheidseffecten van vegetarisch eten

1.4   Belangrijke voedingsstoffen

   1.4.1   IJzer

   1.4.2   Eiwit

   1.4.3   Vitamine B12

   1.4.4   Aandachtspunten

1.5   Een gezonde vegetarische voeding

   1.5.1   De V-schijf

   1.5.2   Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingsmiddelen

   1.5.3   Vegetarische producten

   1.5.4   Het Vegetarische Keurmerk

1.6   Herkennen van producten met vlees en vis

   1.6.1   Gelatine

   1.6.2   Kaas

   1.6.3   Bouillon

   1.6.4   Dierlijk vet

   1.6.5   Kroepoek

   1.6.6   Halvarine en margarine

   1.6.7   Castoreum

   1.6.8   E-nummers

1.7   Bijzondere situaties

   1.7.1   Uit eten gaan of feestjes

   1.7.2   Vakantie

1.8   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans, -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

   2.1.4   Energiebehoefte in het weekmenu

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Supplementen

2.6   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Melk en melkproducten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10 Vis

   3.2.11 Vleesvervangers

   3.2.12 Ei

   3.2.13 Kruiden

   3.2.14 Olie en vetten

   3.2.15 Jus

   3.2.16 Saus

   3.2.17 Warme maaltijd

   3.2.18 Nagerechten

   3.2.19 Tussendoortjes

   3.2.20 Snacks

   3.2.21 Dranken

   3.2.22 Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met geitenkaas en broccoli

   4.1.2   Pastasalade met sperziebonen, mais, Parmezaanse kaas

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met seitan

   4.1.4   Lasagne van groenten en pittige tofu

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige