Verduidelijking van etiketten op voedsel

De Tweede Kamer en minister Edith Schippers van volksgezondheid vinden dat de etiketten op voedsel begrijpelijk moeten zijn. Het moet voor de consument makkelijk zijn om snel te weten te komen wat er precies in de voedingsproducten zit. 

Volgens de minister zijn de regels hierover in Nederland al streng, echter zijn er nieuwe regels op komst. Het is hierbij van groot belang dat de regels ook worden nageleefd. De consument wil serieus genomen worden en niet worden misleid. Ook zegt de minister dat boodschappen doen voor haar soms erg lang duurt, vooral in verband met een allergie. De Tweede Kamer heeft al langer moeite met de ingewikkelde en soms zelfs incorrecte informatie op de verpakking. Volgens Edith Schippers wordt er gewerkt aan een actieplan.

 

Naast de verbeterde etiketten wil de minister ook dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voedsel te verlengen.

Vaak zijn producten langer houdbaar dan de datum op de verpakking aangeeft. Hierdoor wordt voedsel regelmatig onterecht weggegooid. Minister Schippers zal in kaart gaan brengen om welke producten het dan voornamelijk gaat.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

* Deze velden graag invullen om verder te gaan.

CAPTCHA
Deze vraagstelling is om automatische mail en/of spamrobots tegen te gaan.