Zorgverzekering toelichting

Inhoudsopgave

 

Uw voedingsplan geeft u concrete adviezen en aanwijzingen om zo goed en gezond mogelijk veganistisch te eten.

De inhoud van uw voedingsplan is uniek, dus verschillend. Met de onderstaande inhoudsopgave geven we u een indruk wat de samenstelling is van uw voedingsplan betreffende het voedingsdoel veganisme. Dit voedingsplan heeft gemiddeld genomen 86 A5 pagina's maar kan mogelijk 1 of 2 pagina's afwijken. Dit omdat er altijd persoonlijke aanpassingen voor u worden gemaakt.

 

Via het overzicht welke voedingsplannen leverbaar zijn kunt u het makkelijkste uw eigen voedingsplan bestellen.

 

VOORWOORD

 

ALGEMEEN

Persoonlijke gegevens

Disclaimer

Copyright

 

INHOUDSOPGAVE

 

1 VOEDINGSADVIES

1.1   Veganisme

1.2   Kiezen voor veganistische leefwijze

1.3   Gezondheidseffecten veganistisch eten

1.4   Een gezonde veganistisch voeding

   1.4.1   Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden

   1.4.2   Het Vegan keurmerk

   1.4.3   De vegetarische schijf van vijf

   1.4.4   Veganistische producten

1.5   Belangrijke voedingsstoffen

   1.5.1   Calcium

   1.5.2   Vitamine B12

   1.5.3   IJzer

   1.5.4   Eiwit

   1.5.5   Aandachtspunten

   1.5.6   Geschikte en ongeschikte kant- en klare vleesvervangers

1.6   Verborgen dierlijke bestanddelen

   1.6.1   Verzorgingsproducten en kleding

   1.6.2   Medicijnen

   1.6.3   Voedingsmiddelen

   1.6.4   E-nummers

1.7   Supplementen

1.8   Bijzondere situaties

   1.8.1   Uit eten gaan of feestjes

   1.8.2   Vakantie

1.9   Eigen aantekeningen

 

2 WEEKMENU

2.1   Calorieën, energiebalans, -behoefte

   2.1.1   Wat zijn calorieën?

   2.1.2   Energiebalans

   2.1.3   Gemiddelde energiebehoefte

2.2   Handleiding

   2.2.1   Regelmaat

   2.2.2   Wisselen met eetmomenten

   2.2.3   Eenheden

   2.2.4   Dranken

2.3   Weekmenu

2.4   Variatie

2.5   Eigen aantekeningen

 

3 VARIATIELIJST

3.1   Handleiding

   3.1.1   Variatielijst

   3.1.2   Bij voorkeur en met mate producten

3.2   Productcategorieën

   3.2.1   Brood en graanproducten

   3.2.2   Smeerbare vetten

   3.2.3   Broodbeleg

   3.2.4   Calciumrijke producten

   3.2.5   Fruit

   3.2.6   Broodmaaltijd

   3.2.7   Soep

   3.2.8   Aardappel en aardappelvervangers

   3.2.9   Groente

   3.2.10  Vleesvervangers

   3.2.11  Kruiden

   3.2.12  Olie en vetten

   3.2.13  Jus

   3.2.14  Saus

   3.2.15  Warme maaltijd

   3.2.16  Nagerechten

   3.2.17  Tussendoortjes

   3.2.18  Snacks

   3.2.19  Dranken

   3.2.20  Alcoholische dranken

3.3   Eigen aantekeningen

 

4 RECEPTEN EN TIPS

4.1   Recepten

   4.1.1   Pasta met basilicum roomsaus en broccoli

   4.1.2   Lasagne van groenten en pittige tofu

   4.1.3   Oosterse roerbakschotel met seitan

   4.1.4   Bonenschotel met quinoa en komijn

4.2   Tips keuze voedingsmiddelen

4.3   Overige tips

4.4   Eigen aantekeningen

Vorige